Dilemma: Audi of Amerikaan?

Ik heb totaal geen verstand van auto’s. Het enige wat ik bijvoorbeeld van de carrosserie weet, is hoe je het schrijft, en zelfs dat moest ik stiekem even opzoeken. Ik weet de v-snaar niet te vinden, zie het verschil tussen een Volkswagen en een Opel niet en ben ook zelden geïnteresseerd in de ‘schoonheid’ van een exemplaar. 

Maar ja, we moeten uiteindelijk wel opzoek naar een trouwauto. Helemaal naar het gemeentehuis, de kerk en het feest lopen klinkt niet extreem aantrekkelijk. Het lijkt me ook zo sleuren met mijn jurk en sleep trouwens. Daarom moet ik er toch aan geloven. Ik moet mezelf gaan verdiepen in de wondere wereld van de auto’s.

Auto-non-grata 

Het eerste waar vriendlief mee aan kwam, was een Lotus. Mijn husband to be is al heel wat jaren fan van deze auto en zag zichzelf al scheuren door de straten van Rhoon.

Lotus

Lotus

Zoals gezegd interesseert de auto mij vrij weinig, maar ik vind het wel fijn als ik met jurk en al op de stoel van de bijrijder kan plaatsnemen. De Lotus die vriendlief voor ogen had, bleek echter een soort miniatuur autootje te zijn en hooguit geschikt voor mensen kleiner dan 1.60m. Het geval werd dus al snel auto-non-grata verklaard.

Vervolgens zag ik een waanzinnig lief, klein, schattig Eendje met een open dak. We trouwen in juli dus dat was helemaal perfect! Helaas ging toen vriendlief keihard op de rem staan. Hij vond het niet mannelijk genoeg en dus werd ook dat model naar het autokerkhof verbannen.

Op de fiets 

Eindstand is dat we er nog niet uit zijn. Mij lijkt een Audi prachtig (die herken ik nog net wel), maar mijn toekomstige wederhelft zat erg geobsedeerd naar een oude Amerikaan te kijken. Dikke kans dat we straks dus gewoon op de fiets komen.

Iemand nog blikjes en een touw over voor aan het bagagerek?

Advertenties

3 thoughts on “Dilemma: Audi of Amerikaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s