Do’s en Don’ts bij het kopen van een trouwpak

Een mooi pak kopen is niet eenvoudig. Je kan veel dingen goed doen, maar helaas nog veel meer dingen fout. Daarom heb ik voor alle toekomstige bruidegommen de Do’s en Don’ts op een rijtje gezet. 

Do’s

Do #1:

Het jasje moet lang genoeg zijn. De regel is dat de onderkant van het jasje net iets over de billen valt. Voor het kopen dus even een achterwaartse backflip voor de spiegel!

Do #2:

Zorg ervoor dat de taille netjes aansluit. Hierdoor zie je er sowieso al een stuk slanker uit. Daarnaast verliefd, verloofd, getrouwd voorkom je op die manier ook dat de stof die ‘over’ is, gaat lubberen. Heb jij een aparte maat en kan je geen passend jasje vinden met de juiste taille? Kies dan voor een jasje met een dubbele split aan de achterkant. Dit soort jasjes kunnen gemakkelijk worden aangepast en vermaakt.

Do #3:

Vroeger werden de jasjes allemaal voorzien van drie knopen, maar tegenwoordig hebben de meeste jasjes slechts twee knopen. Vooral bij de modernere pakken zal je er geen drie meer zien.

Do #4:

Dit blijft altijd een moeilijke vraag: hoe lang moet de broek zijn? Wijze modemannen uit Parijs hebben besloten dat de broek  2 cm boven de hak moet eindigen. Hierdoor valt hij aan de achterkant mooi recht naar beneden en heb je aan de voorkant geen kreukels.

Do #5:

Het is belangrijk dat er maximaal 1 á 2 cm van het overhemd onder de mouw uitsteekt. Als dit meer dan 2 cm is, oog je al snel slordig.

Don’ts

Don’t #1:

GEEN WITTE SOKKEN! Ik herhaal: geen witte sokken! Het liefst ook geen kerstmannetjes, dansende penisjes of ‘coole’ teksten, maar al helemaal geen witte sokken. Straks heb je zo’n bloedmooi pak aan, sla je je benen over elkaar en dan zie je van die witte tennissokken eronderuit piepen. Ik kan niet ontkennen dat ik denk dat dit de grootste reden is voor alle runaway brides.

Don’t #2:

Als je netjes met je benen over elkaar zit, mag je geen huid tussen je broekspijpen en je sokken zien. Anders is of je broek te kort, of je hebt verkeerde sokken aan (geen witte!).

verliefd, verloofd, getrouwdDon’t #3:

Ik geloof echt wel dat jij zelf vindt dat je heel veel humor hebt, maar dat is nog geen reden om met Tweety op je stropdas voor het altaar te verschijnen. Kies gewoon voor een net exemplaar die bij de kleur van je pak past.

Don’t #4:

Heb je een zwart pak gekozen? Draag daar dan geen bruine schoenen bij. Bruine schoenen horen bij een blauw pak. Bij een mooi, zwart pak draag je ook mooie, zwarte schoenen.

Don’t #5:

Bespaar niet op je pak. Het is eeuwig zonde als je op de mooiste dag van je leven in een te klein of te groot pak verschijnt. Zorg ervoor dat hij lang genoeg is, netjes aansluit bij je taille en dat je er heel de dag fijn in kan bewegen.

Advertenties

2 thoughts on “Do’s en Don’ts bij het kopen van een trouwpak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s