Ook vrouwen hebben last van koude voeten

Door de verhuizing zijn wij er zelf niet echt mee bezig geweest, maar dat betekent niet dat de tijd heeft stil gestaan. De datum van de trouwerij komt steeds dichterbij! Alhoewel ik nog niet in de stress zit (we hebben immers nog ruim een jaar en 2 maanden), denk ik er toch steeds vaker aan.

Zo had ik het laatst met een vriend over zijn bruiloft. Hij laat begin volgend jaar een ring om zijn vinger schuiven en is daarmee definitief een getrouwd man. Uiteraard heeft hij er enorm veel zin in, maar hij wordt er ook wel een beetje zenuwachtig van. Hij beëindigde het gesprek met de zin: ‘maar vrouwen begrijpen dat niet, want die hebben daar geen last van’.

Bruidstaarten met fontein 

En dat, dames en heren, is een van de grootste vooroordelen die er bestaat over vrouwen. Over het verliefd, verloofd, getrouwd! algemeen wordt er namelijk gedacht dat wij vanaf ons derde al dromen van een mega grote trouwjurk met lampjes, een gigantische bruidstaart met fontein en een koets met vier witte paarden ervoor. Maar ook wij zijn onzeker. Net alsof wij niet het gevoel hebben dat we in het diepe springen.

Ik heb dat in ieder geval wel. Ik hoop op mijn vijfentwintigste het ja-woord te geven en uiteraard sta ik volledig achter mijn keuze om met de liefde van mijn leven te trouwen. Dat betekent echter niet dat ik geen twijfels heb. Niet over mijn gevoel voor mijn aanstaanden man, maar wel over een miljoen andere dingen. Is vijfentwintig niet te jong om te trouwen? Verandert er niet enorm veel als we eenmaal getrouwd zijn? Hoe houd je een huwelijk leuk voor beide partijen? Allemaal vragen waar ik pas antwoord op krijg als ik getrouwd ben.

Ik breek de lans

Ik wil dan ook een soort lans breken voor alle aanstaande echtgenotes. Het hebben van koude voeten (angst voor de bruiloft) is niet een alleenrecht voor mannen, ook vrouwen mogen er gebruik van maken. Voorkom alleen dat de cold feet je laten veranderen in een runaway bride. Praat over je gevoelens met je verloofde, vertel hem waar je tegenaan loopt en kijk samen naar de oplossingen. Veel vragen kunnen niet beantwoord worden, maar met een gezamenlijke brainstorm kan je wel ontdekken hoe jullie over bepaalde dingen denken.

Het zou toch lullig zijn als jij straks in je mooie, witte jurk op de vlucht slaat en je bijna-man alleen voor het altaar laat staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s