Waarom het kiezen van een getuige een ramp is

Vanaf het moment dat vriendlief mij ten huwelijk vroeg, wist ik al wie ik als mijn getuigen wilde. Twee heb ik er diezelfde avond nog gevraagd en nummer drie was de volgende ochtend aan de beurt. Nummer drie ja, want toen wist ik nog niet dat ik er maar twee kon kiezen.

Ik had namelijk op internet gelezen dat je vier getuigen mocht hebben. Wist ik veel dat dat een totaal aantal was. We kwamen er pas achter dat er maar plek is voor vier in het trouwboekje toen ik iedereen al had gevraagd. Mensen weer teleurstellen (en mijzelf waarschijnlijk nog het allermeest) vond ik geen optie, dus we moesten de situatie eens creatief bekijken. Ik heb nog geprobeerd vriendlief om te praten, maar die vond het heel raar dat hij één getuige zou hebben en ik drie. Gelukkig hebben we uiteindelijk wel een oplossing gevonden: vier getuigen tekenen in het gemeentehuis en twee in de kerk.

Moeilijk, moeilijk, moeilijk Verliefd, verloofd, getrouwd

Zoals ik in het begin al schreef, wist ik meteen wie ik als mijn getuigen wilde. Het was een soort gevoel, aan deze mensen wilde ik ook als eerste vertellen dat ik ten huwelijk was gevraagd. Buiten mijn ouders dan, want dat zijn sowieso de belangrijkste mensen in mijn leven. Maar die hebben als ‘ouders van de bruid’ al een rol.

Het kiezen van een getuige is dus niet eens het moeilijkste gedeelte. Het is ingewikkelder om je uiteindelijke keuze naar buiten te brengen. Ik had namelijk meteen het gevoel dat ik andere mensen teleurstelde. Uiteraard pretendeer ik niet dat de hele wereld klaar staat om mijn getuige te worden, maar er zijn genoeg mensen die ik heel lief vind en die de taak van getuige uitstekend zouden uitvoeren.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en uiteindelijk heel erg meegevallen. Ik sta nog steeds volledig achter mijn keuze en hoe dichter we bij DE GROTE DAG komen, hoe meer zin ik er in krijg.

Lieve Melanie, Damiën en Chanty, ik voel me vereerd en ik ben enorm dankbaar dat jullie mijn getuigen willen zijn! 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s