Jij krijgt een kaart! En jij krijgt een kaart! En jij krijgt een kaart!

De tijd voor het opstellen van de gastenlijst is aangebroken. Wellicht ietwat aan de vroege kant, maar dat lijkt het thema van de hele bruiloft te zijn. Waar anderen zich met een jaar tijd pas zorgen gaan maken, ben ik in januari alvast begonnen met de voorbereidingen. En nu is dus de gastenlijst aan de beurt.

Zeeën van tijd

Mijn schoonmoeder en -zus lachten mij hier afgelopen week trouwens nog om uit Ik zei dat het nu allemaal wel erg dichtbij kwam. Over twee weken is het immers al 8 juli en dan begint het aftellen pas echt. Volgens de ervaringsdeskundigen was ik heus wel op tijd begonnen en hoefde ik me echt geen zorgen te maken. Ja ja…

verliefd, verloofd, getrouwdDilemma’s

Maar de gastenlijst dus! Wie vraag je wel en wie vraag je niet? Wie is daggast en wie mag alleen ’s avonds opdraven? Allemaal dilemma’s! Zo vind ik het wel zo gezellig als een daggast ook bij het diner is. Je kan niet van iemand verlangen dat ze er heel de dag en avond bij zijn, maar ze om 17:00 uur wel even langs Kroket van Ed sturen.

Daarnaast komen er, als het aan mij ligt, alleen mensen die op een bepaalde manier een toegevoegde waarde zijn voor (hopelijk) de mooiste dag van mijn leven. Helaas zitten er ook altijd een paar verplichte nummertjes tussen. Mensen die je al een eeuwigheid niet hebt gezien en gesproken of waar je eigenlijk nooit een band mee hebt gehad, maar die je uit beleefdheid toch moet vragen.

Het erge is dat je op een gegeven moment ook gaat rekenen in euro’s. Is dat ene koppel die <zelf in te vullen bedrag> wel waard? Vind ik ze nou zo gezellig dat ik speciaal voor hun nog een paar tientjes extra neerleg?

Ik schaam me er bijna voor dat ik zo begin te denken. Is het heel erg of doen alle bruiden dat?

380 nachtjes slapen

Gelukkig begint mijn lijstje al wel een beetje vorm te krijgen. Iedereen die belangrijk is, staat er inmiddels op en elke gast is ingedeeld in een speciale categorie. De blauwe gevalletjes zijn daggasten, de rode kleurtjes willen we graag op het feest zien en alle gele mensen zijn een twijfelgeval. Gelukkig heb ik nog 380 dagen om er over na te denken.

Advertenties

One thought on “Jij krijgt een kaart! En jij krijgt een kaart! En jij krijgt een kaart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s