13 dingen die fout kunnen gaan op je trouwdag

Over precies een jaar zit ik rond dit tijdstip waarschijnlijk mijn nagels af te bijten van de zenuwen. Ik ben ongetwijfeld zo gestrest dat ik inmiddels het bot hebt bereikt, maar goed, het is dan ook mijn trouwdag. Over 365 dagen geef ik mijn ja-woord aan vriendlief, die daarmee ineens manlief wordt. Maf, toch?

Met het aanbreken van ‘het laatste jaar als ongetrouwde vrouw’, is ook het startsein voor het echte aftellen begonnen. En daar hoort uiteraard ook het serieuze doemdenken bij. Laatst zat ik met le BFF te bedenken wat er allemaal fout kon gaan op zo’n dag. Het is angstaanjagend! Ik heb de ergste scenario’s even voor je op een rijtje gezet.

 1. Bij het aantrekken van je jurk geeft je make-up af. Weg maagdelijk wit, hallo grote, bruine vlek.
 2. Je wordt wakker met een gigantische griep. Geen oscillococcinum die jou nog overeind houdt.
 3. Tijdens het aandoen van je schoenen voel je het direct: dat wordt een waanzinnige blaar. En je had ze nog wel zo goed ingelopen. verliefd, verloofd, getrouwd
 4. Een bad hair day. Die gigantische piramide aan krullen kan je dus wel vergeten.
 5. Je aanstaande man die niet komt opdraven. Vriendlief, als je dit leest: laat me niet alleen!
 6. Het klinkt misschien enorm oppervlakkig, maar je zal op je grote dag maar wakker worden met een, laten we het netjes zeggen, niet zo’n gladde huid. Hoe mooi de make-up ook zit, en hoe voordelig de fotograaf je ook vastlegt, je weet zeker dat dat het enige is wat je nog ziet op je trouwfoto’s.
 7. Over fotografen gesproken: wat als die ziek is?! Iemand in de zaal met ervaring?
 8. Pa-dam-ta-daaaaam. Pa-dam-ta-PLOF. In je dromen liep je zo charmant de kerk in, in real life struikel je over de rode loper.
 9. De DJ is een ramp. Van tevoren hadden jullie een mix van gezellige dansmuziek afgesproken, maar op het moment suprème komt er niets anders dan Duitse schlager uit de speakers.
 10. Je geniet van het diner en plots mik je de helft van je tomatensoep over je prachtige jurk. Ik heb mezelf in ieder geval al voorgenomen die dag alleen kleurloos voedsel te eten.
 11. Door de warmte krijg je die ring met geen mogelijkheid meer om je vinger geschoven. Dat is altijd hartstikke leuk tijdens Funniest Home Video’s, maar ik denk dat ik het bij mezelf toch minder grappig vind.
 12. Daarnaast zou een flauwvallende echtgenoot, getuige of pastoor ook geen feestje zijn!
 13. Van die leuke ooms, ouders, broers of getuigen die net iets te diep in het glaasje hebben gekeken en na de worm spontaan heel de dansvloer onder kotsen. Ik zweer het je, ik kom je achterna met mijn bruidsboeket!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s